تاریخچه

"خُنیا" واژه‌ای كهن و ایرانی است به معنای سرود و نوا و نغمه و نام "خنیاگران" در ادبیات ایران بسیار به‌كار رفته است. "خنیا" نام گروه موسیقی‌ای است كه سرپرستی آن را پری ملكی به عهده دارد. 
گروه موسیقی "خنیا" به‌ عنوان یكی از پیشگامان گروه‌های موسیقی بانوان، با انگیزه ایجاد زمینه برای بروز استعدادهای بانوان در زمینه هنر موسیقی در سال 1373 تشكیل شده است. این گروه از سال 1379 از همكاری نوازندگان و خوانندگان مرد بهره جسته و كنسرت‌هایی به صورت همخوانی و همنوازی برای عموم اجرا كرده است. 

گروه "خنیا" در اجراهای مختلف خود، تلاش می‌كند به تجربه‌ای جدید در زمینه شیوه‌های اجرایی موسیقی سنتی ایران دست یافته و فضایی تازه در زمینه موسیقی ارائه كند. در این مسیر گاه از موسیقی محلی ایران نیز بهره می‌جوید.
اکثر اعضای این گروه را جوانانی تشکیل می‌دهند که با اندیشه‌های نو و خلاق در برنامه‌های این گروه سهم دارند. گروه "خنیا" تلاش دارد تا به تجربه‌ای جدید در زمینه شیوه‌های اجرایی موسیقی سنتی ایران دست یافته و ضمن حفظ اصالت موسیقی ایران در احیای آن گام‌های مؤثری بردارد.
گروه موسیقی خنیا به عنوان یكی از گروه‌های موفق موسیقی ایرانی شناخته شده است.

این گروه تاکنون بیش از 150 اجرا در ایران و دیگر کشورها داشته است. نخستین بار پری ملکی سرپرست گروه خنیا، در مقام خواننده در یک تور اروپایی در کشورهای آلمان، اتریش، سوییس و انگلیس به اجرای برنامه پرداخته بود. برنامه‌های این گروه معرف موسیقی ایرانی و فعالیت‌های گروه بانوان، مورد استقبال ایرانیان مقیم کشورهای ذکر شده قرار گرفت و در دومین سفر، گروه موسیقی خنیا به دعوت دانشگاه "اکول نورمال" فرانسه، راهی پاریس شدند و به اجرای برنامه پرداختند. در مرداد 84 فستیوال بین‌المللی موسیقی "مورا" با دعوت رسمی از گروه خنیا، برای اجرای دو برنامه اقدام کرد. اما استقبال بی‌نظیر فرانسویان سبب شد که گروه، همزمان در فستیوال موسیقی شهر "ساران" حضور یابد و به خلاف برنامه‌های پیش‌بینی شده از قبل، در چندین برنامه دیگر، موسیقی سنتی ایران را به علاقه‌مندان معرفی کند.
بار دیگر در بهار سال 85 گروه موسیقی خنیا در یک تور اروپایی در سوییس و چندین شهر آلمان به اجرای کنسرت‌هایی پرداخت. در همین زمان (13 آوریل 2006) به دعوت سازمان یونسکوی پاریس، گروه موسیقی سنتی خنیا به سرپرستی پری ملکی در سالن شماره دو این سازمان در پاریس به مناسبت میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و اعطای جایزه بوعلی سینا به اجرای کنسرت پرداخت.
در سال 88 نیز گروه خنیا در جشنواره موسیقی باسکرز برن در سوییس حضور یافت.

پری ملکی سرپرست و خواننده گروه خنیا، 25 سال است که در عرصه موسیقی فعالیت دارد. او یکی از اولین زنان خواننده پس از انقلاب اسلامی ایران است. وی در هجدهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به خاطر "تلاش مستمر در عرصه موسیقی" به دریافت جایزه نایل آمد.